Om os

Menneskerne bag Kennel Enjoy Nygaard's

Kennel Enjoy Nygaard's blev startet i 2004, hvor  vi fik vores første kuld hvalpe.

Men familiens labrador historie startede mange år før dette. I 1989 købte vi familiens første labrador en sort tæve ved navn Tippe (Dee-Fair St. Burning Baron + Mille) . Tippe var en dejlig familiehund , der havde mange opgaver på gården, men grundet dårlige hofter fik hun aldrig hvalpe.

I 2001 var Tippe gammel og vi besluttede at der skulle flytte en lille ny labrador ind i huset. Grotum's Emilie kaldet "Mille"(Faksemose's Tjalfe + Anine) en sort tæve  flyttede ind i april 2001. Med Mille kom interessen for hundetræning og i 2002 startede Sara og Mille til agility og lydighed.

Mille havde et fantastisk sind og var en meget nem hund at træne, det gjorde at vi fik lyst til at lave et kuld hvalpe på hende.

I 2004 fik Mille sit første kuld, oprindeligt var vores plan blot at lave et enkelt kuld på Mille, men interessen for avl var vagt og fra hendes første kuld besluttede vi at beholde en brune tæve "Aiki" (Woodhounds Cæcar + Grotum's Emilie). Aiki var en skøn hund at arbejde med og hun blev brugt til både LP og agility, samt senere på jagt, desuden vandt hun også Cert på udstilling på i DK og i Tyskland.


Mille fik 3 dejligt kuld inden hun gik på pension, hvor vi fra kuldet i 2005 beholdte vores første hanhund "Quickstep"(Grotum's Emilie + Skovfogedens Samson).
"Quickstep" var en hanhund med en stor personlighed og et skønt temperament. han fik Cert på udstilling i DK og blev far til flere kuld i DK, Tyskland og Sverige, i Sverige er flere af hans hvalpe førerhunde. 

Aiki fik to skønne kuld hvor vi fra det første beholdte "Lotus" (Sudeo Paris + Aiki) og fra nummer to kuld beholdte vi "Reggae" og "Heavy" (Aiki + Vaughn Du Labramour d'Othys).
"Reggae" og "Heavy" er to meget skønne hunde at arbejde med og de kom begge let igennem begynder klasse på B-prøver og fik deres kvalifiaktionsprøve i første forsøg.
Reggae vandt års-dual pokalen i Sydsjælland og Heavy har vundet dual pokal som veteran.
Heavy fik også bestået åbenkl. på prøver både WT og B-prøve, som veteran fik han en ny karriere på udstillinger og blev let Dansk og Tysk veteran Champion.
Begge fungere som super hunde på større jagter.

"Reggae" har fået kuld i 2014 + 2017 fra kuldet i 2014 har vi beholdt "Karla" (Enjoy Nygaard's Reggae + Foulby Still Talking).  
"Karla" er en sød tæve der har taget sig sin tid på at blive voksen og selvsikker, men må sige det er kommet og hun er en skæn hund at arbejde med og have med sig over alt.
Hun har bestået kvalifikationsprøven, trods koldt vildt ikke er hendes favorit, dog er hun en super hund på jagter og er særlig god til at finde og løbe anskydninger op.
"Karla" er tysk udstillings Champion.

I 2012 hentede vi en gul tæve i Frankrig "Kashmir" Her Majesty Down The Hill (Carpenny Slogan + French Marigold Down The Hill) "Kashmir" er en meget sød tæve, der har været utrolig nem at træne og som kun 1,5 år gammel havde hun debut på opsamlinger op større jagter, hun fungere som en super apportør og er ret hårdtgående. 
Hun er en smuk tæve der er Tysk Champion og med R-Cert i DK, hun har ligeledes bestået sin Kvalifikationsprøve.

"Kashmir" fik i 2016 et kuld med Dolbi Le Mansm fra det kuld har vi beholdt "Pingus" (Enjoy Nygaard's Pingus) 
Pingus er noget af en charmør og han har vist sig at være blevet en flot fyr. Som kun 2 år gammel kunne han allerede kalde sig Dansk Champion og efter det Svensk, Tysk og International Champion i en alder af kun tre år, har han allerede stået på podiet i gruppe 8 flere gange. 


Vi bor i et "hundehus", hvor vores hunde fylder rigtigt meget  i vores hverdag og liv.

Vi bruger vores hunde aktivt på jagter, udstillinger og markprøver.


Birgit og Henning boede på et nedlagt landsted ved Bårse, hvor der er masser af plads til hundene. Nu bor Birgit i et rækkehus ved Holeby med plads til en hund.

Sara og Danny bor på et mindre landsted på Svinø med god af plads til hunden.