Før du køber hvalp

FØR DU KØBER HVALP HOS OS

Før du/I beslutter at købe en hvalp fra vores kennel er der en masse tanker og overvejelser der skal gøres, derfor håber vi dette kan hjælpe jer på vej til at finde ud af om, det er fra os I skal have en hvalp.

 

Hvorfor har vi hvalpe:

Vi har ikke så ofte hvalpe hos os, men når vi har er det fordi, vi mener vi har en tæve der kan bidrage med noget godt til avlen for labrador.

Vi bruger meget tid på at finde den rette hanhund og det kan godt tage lang tid at finde ham, så det starter vi på gerne et år eller mere inden tæven skal parres.

Vi sætter en stor ærer i at bevarer racen som den fantastiske race labradoren er, den skal have det gode temperament, sundhed, viljen til at arbejde og det smukke udseende... vi vil gøre vores bedste for at bevarer labradoren som en smuk apporterende hund, der også kan være den skønne familiehund, som de er kendt for.

 

Hvordan har vi hvalpe:

Når vi har hvalpe, så bor de inde i huset sammen med os og alle vores andre hunde.

Tæven bestemmer selv hvor meget hun er hos hvalpene og bliver på intet tidspunkt i de uger de bor hos os, taget fra hvalpene eller tvunget til ikke at give dem mælk.

For os betyder det meget at hvalpene og moderen får lov til at være sammen alle 8-10 uger og vores andre hunde får også frit lov til at deltaget i pasning og opdragelse af hvalpene.

Vi bruger meget tid på at præge hvalpene, derfor er de med i hele huset, de første uger bor de i deres hvalpekasse, men så snart de er klar til at komme ud af kassen, så flytter de ud i vores gang og når vi er hjemme er de med i hele huset, på den måde får de lært alle lyde der er i sådan et hus, så de er fortrolige med støvsuger, vaskemaskine, tv, radio mv.

Hvalpene vil også blive præget på vildt (fugle og skind fra råvildt), dette er for dem der gerne vil have en dygtig jagthund, vi gør det for at give hvalpene en god og positiv start på deres kommende liv som jagthunde.

Hvis hvalpen ikke skal være jagthund, så er der ingen skade sket.

Desuden kommer hvalpene med ud at køre bil et par gange, samme med deres mor, og hvis vejret er til det kommer de også med på tur til skov eller strand.

Vi lægger små spor til hvalpene og når de er store nok, kommer de med ud alene, dette gør vi for bedste muligt at lærer hver enkelt hvalp i kuldet at kende.

Hvalpene vil begynde at få opblødt tørfoder når de er ca. 3 uger og vi vil så snart de er store nok, blive vænnet til at spise fodret tørt og de vil når de er gamle nok, få lov til at søge maden i haven samme med vores store hunde, dette er for at give dem en god socialisering med de andre hunde, og på samme tid får de lov til at bruge deres små næser :)

Vi invitere familier med børn til at komme og hilse på hvalpene, så de også oplever børn og er det muligt så får de også lov til at opleve en eller flere hunde af andre racer.

 

Vores holdning til salg af hvalpene:

Vi går meget op i vores hvalpe og håber og tror at vi i hvert kuld har lavet nogle super hunde, derfor ønsker vi også at vores hvalpe skal have et super liv.

Det betyder, at vi forventer at du som køber har gennemtænkt det at skulle have en hund, og har gjort dig tanker om, hvad du vil lave sammen med din hund.

Vi ser meget gerne vores hvalpe går en aktiv fremtid i møde, vi gør et stort arbejde for at lave disse hunde og derfor forventer vi, at I fortsætter dette arbejde, ved at give hunden et rigt hundeliv.

Vi laver nogle gange kuld, hvor hvalpene har forskellige farver, men vi er af den holdning at en labrador ikke skal vælges efter hvilken farve der passer bedst ind i jeres stue, eller er mest mode smart, derfor kan man kun bestille hvalp efter køn hos os. Derefter vil vi i samarbejde med jer gøre vores bedste for at finde den helt rette hvalp i kuldet til jer.

Vi går sammen med hvalpene hverdag og lærer dem at kende og efter mange snakke med jer om jeres ønsker for jeres fremtidige hund, så kan vi når hvalpene er 7 uger fordele dem bedste muligt... på den måde kommer den rolige hvalp ikke ud til jægeren og den vilde bandit ender ikke hos familien med små børn.

 

Sundhed mv:

Vi gør hvad vi kan for at avle sunde hunde og vi sørger for at vores hunde og/eller hanhunden er testet for div. sygdomme der findes.

Der er de gængse DNA tests som vi kan lave og dermed sikre os at hundene ikke får disse sygdomme.

Mht. HD og AD, så avler vi på sunde hunde og gør vores bedste for at lave en sund kombination, desværre er der ingen garantier for at forældre med A/B hofter kun giver A/B hofter til deres afkom, derfor forlanger vi at vores afkom bliver HD, AD og OCD undersøgt mellem 12 mdr. og 2 år. Dette gør vi for at få en større viden omkrig vores avl, så vi også i fremtiden kan lave sunde hunde.

I får på den måde en viden om jeres hund og samtidig sørger I for, at I nemmere i fremtiden kan få sunde hunde, alt dette er for at øge avlen af labrador som en sund og stærk hund.

 

Efter hvalpen er flyttet hjem til jer:

Når hvalpene er flyttet fra os, betyder det ikke at de ikke længere betyder noget for os, for det gør de bestemt.

Derfor vil vi også meget gerne holde kontakte med jer, gerne gennem hele hundens liv.

Vi står til rådighed med al den hjælp vi kan give, hvis der skulle opstå spørgsmål, problemer eller andet.

Vi sætter stor pris på en mail, sms eller andet med nyt og evt. billeder, skulle I få lyst til at kigge forbi så bliver vi også glade.

Vi tilbyder hjælp til træning i det omfang vi evner.

 

Hvad får I med:

Når I køber en hvalp hos os får I følgende med

DKK stamtavle

DKK kontrakt

Sundhedsbog + vaccination lavet af dyrlægen ved 7 uger alderen

En mappe med oplysninger om kuldet, træning, fodring, forældre mv.

Foder til den første tid

En hvalp der har fået 3x ormekur

1års medlemsskab til DRK

En pose med lidt legesager, et tæppe, lidt guffer og lidt udstyr til hvalpen.

 

Hvis dette lyder som noget for jer, så er I meget velkommende til at kontakte os for mere information og evt. komme og hilse på os og vores hunde.