Dagbog Kashmir og Teddy

HVALPE I 2016

DAGBOG FOR HVALPENE EFTER KASHMIR OG TEDDY

23.5.2016


Så er hvalpene blevet 14 dage gamle og alle trives fint.

De vokser godt og har en del dage været over 1 kg, ja flere af dem er faktisk snart oppe på 1,5kg.

De er begyndt at øves sig i at gå og der er små sprækker til øjnene, som helt sikkert åbner over de næste par dage.

Der er noget mere liv i kassen nu og mere lyd på de små, de virker enromt stærke og har fra entidlig alder været meget mobile rundt i kassen.

De små snuder er nu kuld sorte og de ser alle ud til at få en smuk pigment.


Mor Kashmir trives og er glad, fredag var vi en smut forbi dyrlægen for at få fjernet hendes sting og samtid får ormekur med til Kashmir og de små, det starter vi på når de bliver 3 uger.


De har fået lidt flere bamser/puder i kassen og dem bruger de i stor stil :)


Vi vejer dem hver aften og følger deres udvikling tæt, de følges god ad og ingen halter bagefter, de to piger er endnu de tungeste, men vi ved af erfring at drengen nok skal komme efter det med tiden.


Vi går en spændende tid i møde og glæder os til der begynder at kunne se og høre, så skal de udfordres med nye ting i kassen.16.5.2016


Så er den første uge gået og de små samt Kashmir stor trives :)

Efter et par døgn, havde Kashmir fuldt styr på det hele og har siden passet de små til UG. De tager alle fint på i vægt og udvikler sig med lynets hast.

På bare et par dage begyndte den fine sorte pigment at komme og de er godt på vej alle sammen nu, til at have helt sorte trædeppuder, snuder mv.

Alt tyder på de små er tilfredse for det er ikke meget brok vi hører fra kassen, så det tager vi somet tegn på det er mætte og glade.

De øver sig også på at komme derud af på de små ben og er blevet meget mobile nu, så de er hurtigt fra den ene ende af kassen til den anden.

Vi sover fortsat i værelset hos dem og kan slet lade være med at tælle dem nogle gange om natten ;)

Kashmir er så frisk, at hun de sidste dage har bedt om at komme lidt ud og træne, men da hun endu er syet sammen, så er det kun blevet til et par markeringer på vores fold. Men hun er også bare så sød og glad for at få lov at komme lidt ud og løbe.

En uge mere og så er de små ved at være klar til de første besøg.


________________________________________________________________________


9.5.2016


Så kom hvalpene til verden, desværre ikke helt som håbet.

Søndag begynder Kashmir at blokke op, hun er rimelig rolig og virker ikke stresset, mandag formiddag går vandet og vi er igang. Kashmir presser godt og vi venter og venter på første hvalp skal komme.

Desværre sker der ikke noget og da der begynder at komme helt grønt forstervand ud, så er der ingen tid at spilde og vi må asfted til dyrlægen.

Kashmir bliver som altid glad for at se vores dyrlæge, så selv med veer er der overskud til at logre.

Desværre er der ikke plads nok til at Kashmir selv kan føde, så vi må igang med kejsersnit.

Det er slet ikke det man håber på og mange spørgsmål melder sig, men lige nu gælder det om at få hvalpene ud i live. Vi er med og tager imod de små, heldigvis lever de alle og der er godt gang i dem, så 7 fine hvalpe kommer ud.

Kashmir bliver vækket igen og de små får mælk fra hende, hun er så mærket at hun ikke ænser de små. På vej hjem i bilen lægger vi dem til igen, så de er mætte, Kashmir sover fortsat.

Hjemme lægger vi Kashmir og hvalpe op i deres seng og vi hjælper de små med at få gang i maverne, da Kashmir ikke kan endnu.

Natten er lang da Kashmir endnu ikke er frisk nok til at indse det er hendes hvalpe, så de skal ind i mellem stimuleres til at komme af med noget, samtidig med de skal have mad.

Det endte med at Kashmir og hvalpe sov på Saras maddras i dynen og så var der ro.

Kashmir blev mere frisk i løbet af natten og begyndte så småt at vaske de små.


Der kom 7 fine hvalpe 5 hanner og 2 tæver

Alle fine og store ved fødslen.

De har fået et bånd på med hver deres farve, så vi kan kende dem og se om de tager på hver dag alle sammen.


Fødselsvægt så således ud:

Mørkeblå 451g

Grøn 494g

Rød 496g

Sort 487g

Lyseblå 507g

Lilla 540g

Hvid 474g


(Rød og lilla er de to piger.)


De

efterfølgende dage er det bare gået fremad og Kashmir er nu 100%  mor for de små, de bliver passet og plejet efter bogen og alle de små har taget fint på.7.5.2016


Mens vi venter på at Kashmir beslutter sig for at føde, kan der lige blive tid til en lille opdatering.

I fredags havde vi bestilt tid til en før fødsels scanning og til den sidste herpesvaccine, dog fik vi lidt sved på panden et par dage inden, da dyrlægen ringede og sagde at vaccinen var udsolgt og i rastordrer til engang i november!!

Så vi fik travlt med at ringe rundt og heldigvis fandt vi en dyreklinik i Næstved der havde en vaccine vi kunne købe.

Scanningen gik godt og alle hvalpe så ud til, at have det rigtigt godt og var alle store og fine :)

Så nu er det bare den lange ventetid til hvalpene beslutter sig for at komme ud.14.4.2016


Kashmir vokser og vokser og der er sket meget den sidste uge, det er meget tydelig nu, at hun er drægtig, maven buler og hun puster en del.

Sulten er hun også, men det har hun nu alle dage været ;)


Vi er godt nok spændte på hvad og hvor mange hun gemmer på og glæder os så meget til dette kuld. Vi har store forventninger til de hunde der kommer ud af den her kombination.


Vi er pt. i fuld gang med at få røntgen undersøgt vores seneste kuld, der nu nærmere sig de 2 år, og aldrig har vi haft så fine resultater.

Man ved at der er mange ting der spiller ind, når det gælder HD og AD, men et er sikkert god avl og rigtigt foder er vigtigt, så vi har besluttet at Kashmirs kuld skal vokse op på det samme gode foder og Kashmir får sammen tilskud som Reggae fik, så håber vi at det kommende kuld også vokser op og er super sunde.


I får lige et billede af Kashmir fra idag, maven er tydelig nu.
6.4.2016


Så kan dagbogen for vores kommende kuld endelig starte.

I dag er det 28 dage siden vi tog turen til Polen for at besøge Teddy og fik 3 dage med gode parringer.

Det var kærlighed ved første blik og det gik legende let at få dem parret. Da det er Kashmirs første kuld, var det vigtigt for os at se at hun var villig til en naturlig parring.


I dag kom så dagen, hvor vi kunne få hende scannet og sørme om ikke der er hvalpe på vej :) Vi glæder os meget og dyrlægen kunne tælle mindst 8 stk.


Hvorfor vælger vi så lige denne kombination?

Vi har importeret Kashmir fra Frankrig og hun en en tæve der på alle måder lever op til vores ønsker for en rigtig labrador.

Hun er smuk og sød, men vigtigst er at hun har et super temperament, hun er lærernem og en dejlig ivrig apportør.

Kashmir er en meget rolig hund hjemme, der elsker at være tæt på os og som hviler i sig selv, hun er en helt anden hund til træning og på jagt, hvor der er fuld fart på og en stor iver for at apporter.

Hun er en pleaser som hele tiden gentager succeser, hun er en fornøjelse fordi hun konstant er "på" og til træning har hun gået åben/vinderklasse træning og klarer det i fin stil.

Når vi er ude og apporter på flere godser er Kashmir en af dem der oftest er med, hun har fra hun var helt lille været en spontan apportør og hendes næse er helt fantastisk.

Ud over dette er hun smuk og velbygget og har da også vundet en del på udstillinger.


Teddy så vi første gang i England på udstilling, her vandt han sin klasse og viste sig som noget af en show hund.

Han har et herligt temperament og kan være sammen med andre hunde hanner som tæver uden problemer.

Han er atletisk bygget og på ingen måde en tung hanhund, han elsker vand og apporter også gerne.

Han er vældig godt sat sammen og kan virkelig bevæge sig rundt på udstillinger. De hvalpe vi har set efter ham, har han givet sin super bygning.

Sundheden på ham er i top, desværre vil DKK ikke godkende han er EIC og HNPK fri, men da Kashmir er fri, så vil hvalpene ikke kunne udvikle det og vi ved at de vil være fri for PRA - EIC og HNPK via forældre og så er det kun ved avl, de lige skal testes igen for at få en officiel status på EIC og HNPK.


Stambogen er for os noget af det vigtigste og i denne stambog er der fyldt med de gode gamle DUAL hunde, dem som vi har fulgt i mange år og som giver hunde der både kan se godt ud, men som i den grad også kan arbejde.


Vi er godt igang med at give Kashmir tilskud og har været det igennem hele hendes løbetid, hun har fået herpes vaccine og skal have igen en uge før fødslen.

Nu skal vi igang med at gøre hvalperummet klart, der er allerede samlet 3 flyttekasser med aktivitets udstyr og legetøj til de små ;)